NIEUWS

Perzik Abrikoos Milkshake IPA Update: What the floc?

2 augustus 2018

Onze heerlijk troebele Milkshake IPA, die wij vol trots hebben gelanceerd, blijkt zodra hij warm wordt in de fles helder te worden. En dan ook nog eens niet helemaal helder – er blijven grote vlokken eiwit, gist en fruitpulp in suspensie en op de bodem! Hoe moet ik mijn Perzik Abrikoos Milkshake IPA nu uitschenken? Voor een heerlijk resultaat zijn er meerdere opties: Optie 1: Rol je fles over tafel, een paar keer heen en weer. Schenk het bier voorzichtig...
Verder lezen

Nu in de tanks: Zero Gravity – Brut IPA

20 juli 2018

In tegenstelling tot de tegenwoordig populaire hazy IPA’s welke zoveel mogelijk mondgevoel geven is Zero Gravity is een gortdroge IPA. Deze bierstijl – Brut IPA – werd voor het eerst gebrouwen in San Francisco en doet wellicht denken aan champagne met een heerlijke hopsmaak- Brut heh? Tijdens de vergisting hebben we het enzym Amylase toegevoegd. Dit enzym breekt complexe suikers – die tijdens het brouwen ontstaan– af, zodat de gist ook op die complexe suikers haar werk kan doen. We...
Verder lezen

“SHAKE IT!” MANGO MILKSHAKE MILKSHAKE IPA

16 februari 2018

Mango milkshake is onze fruitbom! Deze India Pale Ale krijgt zijn Milkshake naam door de toegevoegde lactosesuikers. Deze geven het bier een andere dimensie: een subtiel zoetje en een zachte haast romige afdronk. Super fruitig, intens gedryhopt met Amerikaanse Columbus en Comet hop. Het eerste bier wat wij hebben gebrouwen met echte mango’s. alsof je een milkshake drinkt, maar dan bier. Fruitig en verrassend bitter!  

“HOE DIEP KAN JE GAAN?” Deep Dive

16 januari 2018

Deep Dive is een flinke knaller om echt diep in het glas te duiken. Eerst gebrouwen als een double stout en vervolgens op 7 maanden Auchentoshan Single Scotch Malt Whiskyvaten barrel aged. Tijdens dit proces komt de smaak van de whisky, die nog goed in de vaten zit in het bier. De milde en zachte smaak en geur van de whisky vormt een perfecte combinatie met het goed gemoute bier.  Ondanks het hoge alcoholpercentage heeft het bier geen alcoholisch aroma,...
Verder lezen

“I’M AS COOL AS ICE(MINT IPA)”

16 december 2017

Ja hoor, dat lees je goed! In een gekke bui hebben we deze smaak explosie gecreëerd, wat kan een IPA nog frisser maken? Nou, pepermunt dus. De IPA is gebrouwen met veel hop, zoals je van ons gewend bent. Door toevoeging van natuurlijk pepermunt aroma krijgt het zijn extra laag. Het hopkarakter wordt hierdoor zelfs versterkt! (Er is voor aroma gekozen om kwaliteit te waarborgen) Een echt belevingsbier wat een blijvende indruk achter laat, perfect voordat je op date gaat,...
Verder lezen