NIEUWS

Even bijtanken

11 april 2019

Deze week waren Sander en Ronald naar China voor een inspectie van de nieuwe tanks. De nieuwe uitbreiding zag er top uit dus over een paar maanden staan deze joekels ook in de brouwerij. Meer tanks = meer bier!

DDH Galaxy

11 april 2019

In Amerika hebben we veel inspiratie opgedaan en daar ook het idee voor een nieuw bier:  Double Dry Hopped Galaxy IPA Dry hoppen betekend dat we de hop niet meekoken tijdens het brouwen maar het er later in de tank bij doen. Dit zorgt ervoor dat niet het bittere van de hop in het bier komt maar wel het frisse en aromatische. Door hierna niet alle hop eruit te separeren krijg je een prachtig hazy bier dat stijf staat van...
Verder lezen

Op Stoom met Gulpener!!

13 maart 2019

Vrijdag was het zo ver en konden we eindelijk het eerste fust Op Stoom aanslaan bij Camping Ganspoort. Maar niet voordat we dat fust met een stoomtractor vanaf onze brouwerij naar de camping hadden gebracht! Deze collab met Gulpener heeft naast kennis en nieuwe vrienden ook een prachtig bier opgeleverd. Met het lagergist van Gulpener hebben we op een hoge temperatuur van 18 graden een echte California Steam bier gebrouwen. Het Op Stoom bier is een fris volmoutig bier met...
Verder lezen

Hoofdsponsor – Café Theater Festival

15 februari 2019

Wij zijn trots dat we mogen zeggen dat we hoofdsponsor zijn van het Café Theater Festival van Utrecht! Tijdens het CTF zijn 28 Utrechtse kroegen voor even het decor van korte voorstellingen van een grenzeloze generatie makers. Stel je eigen theatrale kroegentocht samen uit ruim 250 voorstellingen en dompel je onder in dans, muziektheater, vertellingen en alles daartussenin. Voor deze gelegenheid hebben wij speciaal een bier gebrouwen genaamd Toitoitoi waarvan de opbrengst naar dit fantastische festival gaat! Toitoitoi is een fruitige...
Verder lezen

Hij is klaar en hij was het wachten waard!

12 februari 2019

  De enige echte 32Hours – Barrel Aged Imperial Stout   Normaliter duurt het brouwen van een bier één werkdag maar door een mankement aan de stoomgenerator heeft het vier keer zo lang geduurd om hem klaar te stomen voor de barrelroom. Gelukkig hebben we het bier na deze 32 uur nog meer tijd gegeven want pas 409 dagen later hebben we het bier uit de houten vaten gehaald!   Door hem te rijpen op Auchentoshan vaten krijgt dit bier...
Verder lezen