DUURZAAM ONDERNEMEN

VandeStreek Bier is een brouwerij die midden in de samenleving staat en zich bewust is van de impact die we hebben op de maatschappij en onze omgeving. Ondanks dat we al 11 jaar bestaan, zijn we nog steeds een jonge brouwerij, die ‘pas’ 7 jaar brouwt op een eigen locatie.

Zo staan we voor een veilige en inclusieve werkomgeving voor al onze medewerkers, hergebruiken we bijna al het karton wat bij ons binnenkomt, maken we gebruik van statiegeld-fusten en 100% recyclebaar blik en brouwen we een deel van onze bier biologisch!

Meer weten over onze missie om duurzaam te ondernemen?

DE WERELD OM ONS HEEN

Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan lokale cultuur, sport en verbinding. Om deze reden zijn wij al een aantal jaar trotse hoofdsponsor van onder andere Café Theater Festival, Graveller Fietsevents en Stukafest Utrecht en hebben wij in de afgelopen jaren meer dan 5000 liter bier weggegeven ter sponsoring via kleine initiatieven!

Leven in de brouwerij heeft uiteraard ook muziek nodig. Daarom zijn wij met veel plezier onderdeel van een aantal mooie muzikale samenwerking met onder meer John Coffey, Run The Jewels en Two and a Half Girl en altijd op zoek naar een nieuwe muzikale noot om te raken.

Bekijk een aantal van de initiatieven die we trots sponsoren!

KLOPHOP - ONZE EIGEN FRESH HOP

Dichtbij de brouwerij ligt onze hoptuin in Stadstuin Klopvaart, waar we sinds een aantal jaar ons eigen hopras de Klophop groeien. De Klophop verbouwen we echter niet alleen!

Ieder voorjaar verstekken we de planten uit onze tuin en verspreiden we Klophop stekjes onder de thuis-hopboeren, bierliefhebbers en horecazaken zodat iedereen kan meeplanten aan de grootste hoptuin van Nederland.

In september, de traditionele hopoogst maand, komen we met z'n allen samen bij de brouwerij en neemt iedereen zijn oogst mee om te plukken. De geplukte hop gaat direct de ketel in en wordt het Klophop bier van gebrouwen - een écht fresh hop bier!

Lees alles over onze Fresh Hop avonturen!