ONS EIGEN HOPRAS

Dichtbij de brouwerij ligt onze hoptuin in Stadstuin Klopvaart, waar we sinds een aantal jaar ons eigen hopras de Klophop groeien. De Klophop verbouwen we echter niet alleen! Ieder voorjaar verstekken we de planten uit onze tuin en verspreiden we ruim 2000 Klophop plantjes onder horecazaken en bierliefhebbers via de webshop, zodat iedereen kan meeplanten aan de grootste hoptuin van Nederland.

Ontvang bij iedere webshop bestelling een gratis hopstekje om thuis te planten óf weg te geven natuurlijk!

GROEIEN EN OOGSTEN

In de hele groeiperiode van mei tot en met september helpen we alle Klophopboeren om van hun stekje een volgroeide hopplant te maken die vol hangt met Klophopbellen (de hopbloemen waar bier mee gebrouwen wordt). Leer handige tips en tricks als het gaat om je hopplant of kom een keer langs in onze hoptuin en hoor van onze hopboer wat je het beste kan doen.

Download hieronder de handleiding die jou haarfijn uitlegt hoe jij het beste je hopstekje naar een hopplant kan uitgroeien. En als hopboer nodigen we je ook graag uit voor de speciale hopboeren WhatsApp-groep!

Op 16 en 17 september, de traditionele hopoogstmaand, vieren we het leukste en belangrijkste deel van het project: het oogstfeest! Iedereen brengt zijn hopplant mee naar de brouwerij waar we met alle hopboeren samen de hop gaan plukken. Uiteraard onder het genot van mooi bier. Van alle verzamelde hop brouwen wij uiteindelijk het Klophop bier – een mooi hoppig blond bier waar jullie aan hebben meegewerkt!