TERUG

Elixir

11 mei 2014

Elixir is een unieke samenwerking met de Bijkerij en de Streekmolen. Toen de Streekmolen ons voor de tweede keer benaderde om een bier in hun krat te doen besloten we de stoute schoenen an te trekken en te kijken of we voor dat bier konden samenwerken met een andere leverancier van de Streekmolen.
Zo werden we gekoppeld aan de gezellige imkers van de Bijkerij. Samen hebben we een avond Nederlands honingbier en Nederlandse honing geproefd waarbij we tot de conclusie dat het lastig is om een lekker honingbier te brouwen waarin de honingsmaak herkenbaar blijft. Ons zonk de moed niet in de schoenen en met 60kg wildebloemenhoning (de pittigste / kruidigste honing die we die avond hebben geproefd) liepen we tevreden de deur uit.
Door rustig te gaan met de bitterheid en een Amerikaanse aromahop (Amarillo) spaarzaam te gebruiken hebben we de kruidige smaak van de honing volledig naar voren gebracht. Alle suiker heeft de gist zich tegoed aan gedaan dus een zoet bier is het zeker niet! Een dorstlesser van 6,4% dus een kleine waarschuwing voor op het terras is op zijn plaats!