1 april: vandeStreek wordt vanderStreek

28/03/2024 Brouwerij
1 april: vandeStreek wordt vanderStreek

BELANGRIJKE UPDATE 01-04-2024

Na zorgvuldige overweging en een diepe duik in de logistiek van een naamsverandering, is ons marketingteam tot een belangrijke conclusie gekomen: het veranderen van onze naam is eigenlijk... best veel werk. En eerlijk? We hebben wel wat beters te doen. Zoals bijvoorbeeld vette designs maken zoals deze op onze gevel! Daarom houden we het bij wat we kennen en liefhebben: vandeStreek bier.

Wij bij vandeStreek bier, trotse pioniers van de Non Alcoholic IPA Playground en gevestigd in het hart van Utrecht, staan aan de vooravond van een opwindende verandering. Na elf jaar trouwe dienst aan bierliefhebbers over de hele wereld, hebben we besloten onze naam te transformeren naar vanderStreek. Onze huidige naam is na elf jaar niet voldoende ingeburgerd om onze ambities waar te maken, want we willen de start zijn van een eeuwenoud familiebedrijf.


“Om een eeuwenoud familiebedrijf te worden is een naam die iedereen kent van groot belang,” aldus Ronald van de Streek, commercieel directeur. 'Samen met mijn broer Sander zijn we de brouwerij in 2013 gestart vanuit onze gezamenlijke hobby. Onze brouwerij telt inmiddels 2 horecalocaties, brouwt meer dan 1 miljoen liter per jaar én kent afzet in 22 landen.'

“We merkten dat de naam vandeStreek bier vaak verkeerd werd onthouden. Ook kwamen we het erg vaak verkeerd geschreven tegen op bijvoorbeeld bierkaarten of in social media posts. En daarnaast bekt vanderStreek ook gewoon lekkerder, bijvoorbeeld voor de Engelsen die ook best wat van onze Playground wegdrinken,” voegt Ronald toe.

Onze familie vindt het niet erg dat de naam niet meer één op één correspondeert met wat er in ons paspoort staat. “Er zijn altijd maar een paar mensen die mijn naam herkennen, en meestal denken ze dan dat ik een voetballer ben,” zegt Sander van de Streek, mijn broer die verantwoordelijk is voor alle operationele zaken, zoals de daadwerkelijke productie van het bier.

De eerste stap van deze rebranding is deze week gezet. Het logo op de voorkant van de brouwerij is vervangen door het nieuwe logo. We verwachten in april de hele rebranding af te kunnen ronden. Hiervan zullen we aankomende maandag de eerste updates geven! Hierbij gaat alles op de schop, viltjes, taplenzen, taphendels, onze website en ook ons eigen restaurant op de Oudegracht verandert mee. Laatstgenoemde blijft tijdens de rebranding gewoon open, dus als je dorst hebt gekregen van dit bericht, reserveer dan snel bij vanderStreek Oudegracht.

Meer Nieuws

Pop-up bar in de Domtoren
13-02-2024 Brouwerij

Pop-up bar in de Domtoren