Pop-up bar in de Domtoren

13/02/2024
Pop-up bar in de Domtoren

Van 29 februari tot en met 3 maart viert de Domtoren het 20-jarig jubileum van het Café Theater Festival op een unieke manier, door de toren om te toveren tot een cultureel biercafé. Deze speciale gelegenheid markeert een samenwerking met de Utrechtse brouwerij vandeStreek, die ter ere van het festival een bijzonder bier heeft gerijpt in de Domtoren zelf.

Het Café Theater Festival, dat al twee decennia lang de stad Utrecht verrijkt met zijn unieke blend van theater en horeca, vindt een spectaculaire locatie in de Michaëlskapel van de Domtoren, op 12 meter hoogte. Bezoekers kunnen genieten van theater en cultuur terwijl ze proeven van een exclusief quadrupel bier, gerijpt op whiskyvaten in de kelders van de toren, waarmee de innovatieve geest van zowel de brouwerij als het festival wordt gevierd.

Het bier, genaamd Torenwachter, verwijst naar de legende van de torenwachter die in de Domtoren een illegaal café zou hebben gerund. Dit verhaal verbindt de historie van de Domtoren met het hedendaagse pop-up café, dat nu, geheel legaal, de bezoekers verwelkomt. Sander van de Streek, één van de oprichters van de Utrechtse brouwerij vertelt: “Dit bier moest natuurlijk iconisch worden. Daarom hebben we gekozen voor een zware Belgische bierstijl die goed matcht met de zachte whiskyvaten die we hebben geselecteerd.”Torenwachter, bier gerijpt onder de Domtoren

 

Ronald van de Streek voegt toe: “Telkens als ik de Domtoren zag dacht ik er aan hoe mooi het zou zijn om bier te rijpen in dit icoon van Utrecht. Helaas lukte het niet om bier bovenop de dom te rijpen – maar in de kelder vonden we een geschikte plek. De Torenwachter is daarom gerijpt in de eeuwenoude kelders die niet regulier toegankelijk zijn voor publiek.”

Tickets voor deze unieke ervaring zijn verkrijgbaar via deze link. Mis deze kans niet om deel te nemen aan een viering van cultuur, theater en ambachtelijk bier op een van de meest iconische locaties van Utrecht.

Rondleidingen Domtoren

De Domtoren is het gehele jaar geopend voor bezoekers. Dagelijks zijn er rondleidingen waarbij bezoekers onder begeleiding van een gids naar de top klimmen. Onderweg leren zij meer over de geschiedenis en restauratie van de toren.

Zo ook in het weekend van het pop-up biercafé. Bezoekers die de rondleiding van 16:00 uur boeken kunnen aansluitend uiteraard het pop-up café bezoeken voor een verfrissend biertje.

Tickets zijn te koop via domtoren.nl en in de Winkel van Utrecht (Domplein 9).

Meer Nieuws

Dubbel Prijs op European Beer Star 2023!
29-11-2023

Dubbel Prijs op European Beer Star 2023!