TERUG

Delicious Dry – Chicken Burrito

19 januari 2021

Dit regenachtige weer kan wel een lekker Mexicaans gerecht gebruiken! Daarom hebben we hier een heerlijk recept voor Chicken Burrito’s die gepaard met bijvoorbeeld een Playground IPA weer even de zon terug brengen.

Dit recept is geschreven door Mascha Lammes, de beste kookboek schrijfster die we kennen! Haar boeken (Vurrukkulluk, Wereldbroodjes, De Wereld Thuis, Met Mes & Stokjes verschijnend (voorjaar 2021) koop je hier.


Ingrediënten:
– 2 kipfilets
– 3 paprika’s
– 1 jalapeñopeper
– zonnebloemolie
– 1 ui (grof gehakt)
– halve ui
– 3 teentjes knoflook (geperst)
– halve theelepel komijnpoeder
– halve theelepel gedroogde oregano
– snuf zout
– zwarte peper
– 200 ml crème fraîche
– 250 g bruine rijst
– half bosje koriander (fijngesneden)
– sap van een half limoentje
– 200 g zwarte bonen (kant en klaar)
– 2 avocado’s
– 1 eetlepel srirachasaus
– 150 g cheddar (geraspt)
– 4 grote tortilla’s
– een paar peperkorrels
– kippenbouillonblokje

  1. Doe de kipfilets in een pan, schenk er zoveel water bij totdat ze onderstaan en doe de halve ui, de peperkorrels en het bouillonblokje erbij.
  2. Breng het water aan de kook, en pocheer de kipfilet op zacht vuur in tien minuten.
  3. Haal de kipfilets uit de pan, laat ze afkoelen en pluk het vlees uit elkaar.
  4. Zeef de bouillon en bewaar deze.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  1. Als je een wokpit hebt, zet die dan vol aan en blaker de paprika’s en de jalapenopeper totdat die voor het grootste deel zwart zijn. Heb je geen wokpit, verdeel de paprika’s dan over verschillende pitten.
  2. Doe de paprika’s en jalapenopeper vervolgens in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.
  3. Laat de oven aanstaan nadat ze klaar zijn.
  4. Laat de paprika’s en jalapenopeper wat afkoelen, ontvel ze, haal de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees klein.
  1. Geniet van een nu al welverdiende slok Playground IPA of iets vergelijkbaar lekkers!
  1. Verwarm een scheut zonnebloemolie in een hapjespan of ruime koekenpan en fruit op matig vuur de ui en de knoflook.
  2. Schep de paprika -en jalapeno-stukjes erbij, voeg de komijnpoeder, de oregano, wat zout en peper toe en schenk er 250 ml kippenbouillon bij.
  3. Doe een deksel op de pan en kook het mengsel vijf minuten.
  4. Doe alles in de blender en maal het fijn.
  5. Schenk de saus weer in de pan, schep er een eetlepel crème fraîche doorheen, warm nog even door en haal dan van het vuur.
  1. Doe de rest van de kippenbouillon weer in een pan, voeg eventueel wat extra water toe en breng aan de kook.
  2. Doe de rijst in de pan als de bouillon en bereidt hem volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Meng de rijst met de koriander, het limoensap, het teentje knoflook en de zwarte bonen.
  1. Maak de guacemole door het avocadovlees te prakken met de srirachasaus.
  2. Vooruit, nog een slok Playground om van te genieten!
  1. Schenk de helft van de paprikasaus op de bodem van een ruime ovenschaal.
  2. Leg een tortilla op een bord of plank: besmeer met wat crème fraîche, schep er twee à drie eetlepels van het rijst-bonenmengsel op, een handje kip, wat cheddar en twee eetlepels guacemole.
  3. Vouw de uiteinden van de tortilla naar binnen en draai hem vervolgens tot een pakketje en leg de tortilla met de naad naar beneden in de ovenschaal.
  4. Vul op dezelfde manier de andere tortilla’s en leg ze ernaast. Verdeel de rest van de crème fraîche, de cheddar en paprikasaus eroverheen en zet de schaal 20 minuten in de oven.
  5. Geniet van deze delicious maaltijd met een frisse Playground IPA!
  6. Bestel ‘Met mes & stokjes’ alvast in de pre-order!