KWEEK DE KLOPHOP

In het voorjaar hebben wij ruim 2000 hopplanten weggegeven aan bierliefhebbers in de webshop en verschillende horeca zaken door het hele land, zodat iedereen kan meeplanten aan de grootste hoptuin van Nederland. Met de bloemen van jouw plant gaat ook écht bier gebrouwen worden. Hopboer Jamie gaat je helpen om tot een succesvolle oogst te komen!

 

De hopplant is een plant uit de hennepfamilie die in Nederland en België in het wild voorkomt. De bloemen van de hop (hopbellen) worden als conserveer- en smaakmiddel gebruikt bij de bereiding van bier. De plant begint in het voorjaar met groeien en gaat vrij rap de lucht in. In juli beginnen de bloemen te komen en vanaf augustus kan je de eerste hopbellen al zien groeien. Traditiegetrouw is september de maand van de hopoogst. Samen maken we van Nederland de grootste hoptuin van de wereld!
Wat dacht je van de nieuwe High Score NEIPA om van te genieten tijdens het ompotten van je hop?

Of geniet van een Roll The Dice in het zonnetje!

Lekker fruitig en slechts 0,3% alcohol? Trek een No Sour Losers open!

LEER ALLES OVER HOP

Gedurende het groeiseizoen houden we je op de hoogte van al het hopnieuws en geven we je tips om jouw hop te groeien! Heb je deze artikelen al gelezen?

#KLOPHOP

Laat ons zien hoe jouw plant er bij staat! Stuur je foto door via de mail of tag ons op Instagram met #klophop en wie weet staat jouw plantje hier binnenkort ook bij. Klik op een foto om door te scrollen naar alle foto’s.

HOPDATES MET HOPBOER JAMIE

Hopboer Jamie helpt jou het hele seizoen met het groeien van je hopplant. Maandelijks organiseren wij op vrijdagen in onze hoptuin in Stadstuin Klopvaart een hopdate – een update over hop waar Hopboer Jamie je alles vertelt over de huidige stand van zaken en waar jij ook al je vragen kan stellen over je eigen plant. Deze hopdates vinden plaats op 23 april, 21 mei, 25 juni, 23 juli, 20 augustus en 17 september. Stuur dus al je vragen en updates door via onderstaand formulier. Dan kan Hopboer Jamie ook jou helpen!