Zeven redenen om bij een brouwerij te werken!

20/12/2021
Zeven redenen om bij een brouwerij te werken!

Werken bij een brouwerij is iets wat misschien niet direct bij je op komt, maar zo gek is het helemaal niet. De hele dag bezig met alles rondom bier. Of het nou om het brouwen, verpakken of verkopen gaat: iedereen in de brouwerij draagt enthousiast zijn of haar steentje bij aan het grotere doel om mensen blij maken met mooi bier. We geven je zeven redenen waarom je écht bij een brouwerij zou moeten werken.

1. Professioneler dan je misschien denkt

Craft brouwerijen zijn de fase van thuis brouwen in potten en pannen inmiddels echt wel voorbij. Professionele brouwhuizen, geavanceerde afvullijnen en een kantoor gevuld met bekwaam personeel is wat je tegenwoordig in brouwerijen tegenkomt. Niks geen hobbywerk, maar een professionele tak van sport. En wat voor één!

2. Werken aan genieten

Hoe gaaf is het om mee te werken aan een product dat zoveel mensen genot en plezier geeft. Bij de brouwerij maak je bier dat gedronken wil worden. Bier waar mensen voor in de rij staan, bij de tap in kroegen en op festivals. Bier dat een glimlach op de gezichten tovert van de mensen die eraan ruiken, ervan proeven, ervan genieten. We krijgen zelfs fanmail!

3. Jouw kans om van sector te wisselen

Ook klaar met het verkopen van luiers? Ben je het produceren van schuifdeur-scharnieren zat? Kan je geen verzekering meer slijten? Ga aan de slag met een product waar je wél enthousiast van wordt en je elke keer weer opnieuw plezier uit haalt. Het is nooit te laat voor een mooie switch!

4. Werken in een brouwerij is een belevenis

De Droomvlucht maar dan voor volwassenen! Een brouwerij binnenlopen is genieten van de geur, van de rijen ketels waar toverdrank wordt gebrouwen en er is geen betere plek voor de vrijmibo dan midden in de brouwerij! Proost met collega’s op weer een goeie week en geniet van al het vers gebrouwen bier waar jij aan hebt meegewerkt!

5. Werken met toffe mensen

Bedenk dat iedereen die in een brouwerij werkt, werkt aan dat plezier en genot. Een divers team met allerlei specialismen, van brouwers tot afvullers, van procestechnologen tot marketeers, van heftruck chauffeurs tot verkopers. Daarnaast is werken bij brouwerij vaak een bewuste keuze, omdat je van het eindproduct houdt. Reken dus maar dat je met allemaal liefhebbers gaat samenwerken!

6. Vernieuwende werkomgeving

Binnen de bierwereld veranderen dingen razendsnel, van experimenteren met nieuwe ingrediënten, naar werken met nieuwe technologie om het bier te verpakken, tot inspelen op de nieuwste trends om het bier aan de man te brengen. Je blijft ontwikkelen en elke dag nieuwe dingen leren!

7. Last, but not least: underfills

Het is vervelend, maar soms worden de blikken niet optimaal gevuld. Die niet helemaal volle blikken (underfills) willen we niet verkopen, dus tsja wat doe je er dan mee? Koud zetten en zelf opdrinken natuurlijk! Samen van genieten na een mooie werkdag en een aantal mee voor thuis in de koelkast. It’s a dirty job, but somebody’s gotta do it!

We zouden de lijst natuurlijk nog veel langer kunnen maken, maar het punt zal inmiddels duidelijk zijn. Werken bij een brouwerij is absoluut een mooie ervaring! Enthousiast geworden en zou je dolgraag bij vandeStreek bier willen werken? Bekijk dan eens onze vacatures en wie weet ben jij binnenkort ook onderdeel van onze fantastische wereld!

Meer Nieuws

vandeStreek op vaten
06-12-2021

vandeStreek op vaten