Mangobier, wat eet je daar nou bij?

13/07/2023
Mangobier, wat eet je daar nou bij?

Mangobier en eten vormen een perfect paar, als een onafscheidelijk duo dat elkaar ook nog eens versterkt. De zoete en fruitige tonen van het bier omarmen de smaken van het gerecht en tillen het naar een hoger niveau. Mangobier brengt een golf aan exotische flair met zich mee die zich uitstort over je smaakpapillen en je een heerlijke fruitige ervaring geeft. Van hartige gerechten tot zoete desserts, mangobier voegt een brutale en speelse dimensie toe aan elke maaltijd. We nemen je mee door de wereld van mangobier foodpairingen.

De lekkerste foodpairings met mangobier!

Welke smaken passen goed bij mangobier?

En in deze wereld is er geen ruimte voor terughoudendheid. Mangobier gaat perfect samen met diverse gerechten die je smaakpapillen op z’n kop zetten. Het laat zich perfect combineren met pittige gerechten en uitgesproken smaken. De zoete en fruitige tonen van het bier zorgen ervoor dat deze smaken nog intenser en levendiger worden.

Welke gerechten passen goed bij mangobier?

Wees gewaarschuwd, mangobier foodpairing is niet voor de zwakken van hart. Het daagt je uit om grenzen te verleggen en te spelen met vuur. Zo kun je bijvoorbeeld je etentje beginnen met een frisse mangosalsa met tortillachips opgevolgd door een pittige mango-kipsalade die zorgt voor een lekkere kick. Gegrilde kip of garnalen zijn altijd een schot in de roos wanneer je ze combineert met de fruitige en zoete tonen van mangobier. Probeer het eens met pittige gerechten zoals Thaise groene curry of Mexicaanse enchiladas, en ontdek hoe de pittigheid van de gerechten en de frisse zoetheid van het bier elkaar versterken. Durf je echt uit te pakken? Ga dan voor een mango cheesecake die perfect samengaat met ons nieuwste bier: Gold Mango Winner

Gegrilde gamba's zijn altijd een schot in de roos met mangobier

Wil je echt zomers uitpakken en heb je even de tijd om het klaar te maken? Dan is de combinatie tussen Gold Mango Winner en garnalen of krab niet over te slaan. Maak bijvoorbeeld een mooie mangogazpacho afgetopt met verse krab of een gegrilde garnalen in een mango-limoensaus.

En laten we vooral de zoete verleidingen niet vergeten. Mangobier is de perfecte metgezel voor desserts die het hart van de gemiddelde zoetekauw harder doen kloppen. Denk bijvoorbeeld aan een zijdezachte mango panna cotta die de fruitige en zoete tonen van het bier naar een nog hoger niveau tillen. Of een mango-limoentaart met een knapperige korst.

Mangobier bij de borrel.

Bij de borrel draait het natuurlijk om ontspanning, samenzijn en genieten. Een goede match met mangobier is dan ook een tropisch kaasplankje. Maak een mooie combinatie tussen verschillende kazen zoals: jonge kaas, brie en geitenkaas, en serveer deze met plakjes verse mango en druiven. Het romige en zoute van de kazen werkt supergoed samen met de zoete smaken van het fruit en accentueren de fruitigheid van het bier. Op zoek naar een warme combinatie met mangobier bij de borrel? Ga dan voor pittige frituurhapjes of krokante (mini) loempia’s met chili saus. Of pak iets groter uit en maak heerlijke pittige kipvleugeltjes! 

Pittige kippenvleugeltjes passen perfect bij mangobier! 

Dus durf te experimenteren, mangobier leent zich perfect om samen met mooie gerechten een smaakervaring te creëren die je niet snel zult vergeten. Wees vooral ondeugend, ga niet altijd voor de veiligste optie en laat je verrassen! Dus bestel nu een paar blikken Gold Mango Winner en begin je culinaire reis door mangobier foodpairing land!

Meer Nieuws

Ontdek de magie van Kveik gist: Wat maakt het uniek?
13-07-2023

Ontdek de magie van Kveik gist: Wat maakt het uniek?