Maak je eigen biercocktail

20/08/2021
Maak je eigen biercocktail

Met de zon die op je bol schijnt, heb je af en toe zin in iets anders dan bier. Dan is een fris en fruitige biercocktail hét drankje om van te genieten.

Een cocktail is al lang niet meer iets wat je in dure café’s drinkt met een pak aan. En ook niet per se met alcohol. Het Sneeuwwitje en de Radler kent inmiddels iedereen wel, maar er is nog veel meer mogelijk in de wereld van biercocktails. Helemaal nu bieren zelf ook steeds meer uitgesproken worden qua smaken, zoals bijvoorbeeld de Hazy Weekend met veel tropische fruit tonen, is het ontzettend leuk om te experimenteren met verschillende ingrediënten om een cocktail te vinden die perfect bij jouw smaak past.

Campingproof

Een biercocktail is iets wat iedereen gemakkelijk zelf kan maken en waar je eigenlijk niet veel meer voor nodig hebt dan je normale keukengerei. Natuurlijk is het mooi om een echte shaker, een cocktaillepel en prachtige cocktail glazen te hebben, maar voor op de camping kan je prima uit de voeten door gewoon goed te roeren met je gewone lepel in je bierglas, want die heb je natuurlijk wel mee. Toch?

IJs

Belangrijk in elke biercocktail is ijs. Veel ijs. Hoe meer ijs je namelijk gebruikt, hoe langzamer het smelt zodat je cocktail niet verwatert voordat je hem heb opgedronken.

Dorst gekregen? Wij helpen je alvast op weg met een aantal van onze favoriete recepten voor deze zomer!

DIRTY BASTARD

10ml Simple syrup (suikerwater)
30ml Broeders
30ml Irish Weekend
30ml Limoensap

GINGER WEEKEND

30ml Bourbon óf donkere rum
½ Blikje Hazy Weekend
½ Flesje ginger beer
30ml Limoensap

DON’T CALL ME SWEETY

30ml vlierbloesemsiroep
½ Blikje Grapefruit Non Alcoholic IPA
½ Flesje tonic
15ml Limoensap
Muntblaadjes

BREWED MARY FOR TWO

80ml Vodka
40cl Tomatensap
1 Blikje Hop Art
Selderijzout
15ml Limoensap
1el HP Sauce en ½el Tabasco

Meer Nieuws

Hoe organiseer je een thuisproeverij?
16-08-2021

Hoe organiseer je een thuisproeverij?