Biologisch Bier: Een Nieuwe Stap voor vandeStreek Bier

18/10/2023 Brouwerij
Biologisch Bier: Een Nieuwe Stap voor vandeStreek Bier

Hey bierliefhebbers, het is tijd om het glas te heffen, want vandeStreek Bier gaat groen(er)! We zijn verheugd om onze meest recente mijlpaal met jullie te delen. Vanaf vandaag brouwen we namelijk onze pilsener biologisch!

Het begon allemaal met de recente sluiting van De Leckere, een Utrechtse brouwerij die velen van jullie al kennen. Na hun faillissement zochten talloze horecagelegenheden naar lokaal gebrouwen alternatieven, en onze pilsener werd vaak als de perfecte keuze beschouwd. Maar er ontbrak nog iets aan ons verhaal: het biologische aspect.

Het brouwen van biologisch bier is geen eenvoudige klus. Er zijn strenge voorschriften om ervoor te zorgen dat de hele productieketen biologisch is. In Nederland is Skal verantwoordelijk voor certificering en toezicht op dit gebied. Het traject van certificering liep bij ons vrij soepel, dankzij onze sterke nadruk op traceerbaarheid, kwaliteitscontrole en procesbeheersing. Natuurlijk moesten we wat kleine aanpassingen maken, maar vandaag kunnen we met trots onze allereerste batch Biologisch Pilsener presenteren!

Onze pilsener is altijd een helder, verfrissend bier geweest. Het werd geïntroduceerd met de opening van vandeStreek Oudegracht, onze foodbar waar bier en eten hand in hand gaan.

Waarom biologisch, hoor ik je vragen? Nou, het is geen toeval dat we deze stap zetten. We hebben besloten om onze Pilsener biologisch te brouwen om onze toewijding aan duurzaamheid te tonen. En dat is nog maar het begin! Ons plan voor de toekomst? Om meer van onze core range bieren biologisch te brouwen. Het is onze manier om bij te dragen aan een schonere, groenere wereld, terwijl we onze passie voor bier behouden.

Overigens, voor degenen die glutenvrij leven, is er goed nieuws. Ons Pilsener is ook glutenvrij!

Je zult ons biologische bier op steeds meer plaatsen kunnen vinden, en we hopen dat dit product nog meer tapkranen en schapruimte zal veroveren. En als je je afvraagt wanneer je meer biologische opties kunt verwachten, nou, we hebben grootse plannen! Gedurende het eerste kwartaal van 2024 zullen ook andere bieren uit ons vaste assortiment biologisch worden. We blijven werken aan hoogwaardige bieren, waar duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan.

Dus, laten we samen proosten op deze spannende nieuwe stap voor vandeStreek Bier. We willen jullie bedanken voor jullie voortdurende steun en enthousiasme voor ons bier. Blijf ons volgen voor meer opwindend nieuws, en tot die tijd, proost!

Ben je op zoek naar een biologische pilsener voor in jouw zaak? Bel of mail ons, dan kijken we samen naar wat we voor jou en je zaak kunnen betekenen!

Meer Nieuws

Wat is fresh hop?
15-09-2023 Brouwerij

Wat is fresh hop?