Word ook een hopboer! vandeStreek bier start grootste hoptuin ooit

09/04/2021
Word ook een hopboer! vandeStreek bier start grootste hoptuin ooit

Door middel van maandelijkse hopborrels en een overzichtelijke groeikalender wordt het je gemakkelijk gemaakt om een hopboer te worden. Jamie Nee, ook bekend als de illustrator van de kleurrijke labels van de brouwerij, gaat het project leiden.

Op steenworp afstand van de brouwerij van vandeStreek bier ligt stadstuin de Klopvaart. In deze stadstuin is in de jaren ‘70 hop aangeplant in de permacultuur. Na bijna 50 jaar woekeren cultiveerde het team van vandeStreek bier in 2019 een aantal planten en legde ze, met hulp van vrijwilligers, een heus hopveld aan.

Jamie Nee vertelt: “Ik ben al een tijdje bezig met het op natuurlijke wijze verbouwen van groenten voor eigen gebruik. Tijdens het komend jaar ga ik mijn kennis over tuinieren, het belang van een goede bodem en mijn liefde voor hop delen met iedereen die maar mee wil doen!”

Dit jaar maakt vandeStreek bier serieuze stappen en wordt in samenwerking met Hollands Hophuis het hopveld potentieel zo groot als heel Nederland.

Carel Krol van Hollands Hophuis: “Wij werken al een aantal jaar hard aan het verbeteren van het imago van Europese en Nederlandse hoppen. Het Klophop project van vandeStreek bier volgen we dan ook op de voet. Toen Sander naar ons toe kwam met de vraag of we konden ondersteunen en adviseren voor dit KlopHop project zijn we meteen in actie gekomen”.

Het Klophop veld in 2020 – dit jaar wordt het zo groot als Nederland!

De Oogstdag is altijd gezellig.

De hopbloemen waar het allemaal om gaat.

Meer Nieuws

Hop Art IPA nu glutenvrij en op blik
19-02-2021

Hop Art IPA nu glutenvrij en op blik