Vers getapt bier voor thuis – waarom je aan de ‘Growler’ moet

31/05/2016
Vers getapt bier voor thuis – waarom je aan de ‘Growler’ moet

Vers getapt voor bier voor thuis, kan dat? Dat kan zeker en is dichterbij dan je denkt. Dat doe je door een zogenaamde growler te laten vullen.

Growlers zijn er in vele vormen en maten. Ze zijn van glas, van steen, plastic of blik en hebben 1 ding gemeen – ze zijn gemaakt om vers getapt bier in af te vullen. Dit bier is dan een aantal dagen tot een paar weken gekoeld houdbaar. Ideaal dus om direct naar het park te fietsen of om mee te nemen in plaats van de eeuwenoude fles wijn als je ergens gaat eten.

Het lijkt een trend die over waait uit Amerika waar je bij alle kleine brouwerijen en in cafés je favoriete bier kan laten afvullen om die avond op de bank soldaat te maken. Echter dit soort afvulmethoden zijn bijn onze Oosterburen al langer de normaalste zaak van de wereld.

In Amsterdam begon het bij een aantal Bierige hotspots zoals Craft & Draft de Beer tree en van Bieren. Wij zijn retetrots dat van Bieren ook in Utrecht is neergestreken en hier Broeders Tarwe blond vast op het ‘growler station’ zet. Dus – ren naar de Nachtegaalstraat en sla een verse growler in voor in het park, bij het eten, op je balkon of gewoon op de bank!

Meer Nieuws

Playground- Mosaic IPA nu ook op fles
25-05-2016

Playground- Mosaic IPA nu ook op fles