Van start op het Utrechts Bierbrouwers Festival

06/05/2013
Van start op het Utrechts Bierbrouwers Festival

Sinds begin dit jaar is Nederland een nieuwe brouwerij rijker. Sander en Ronald van de Streek zijn van start gegaan met “vandeStreek bier”. Op 11 mei, tijdens het Utrechtse Bierbrouwers Festival zullen zij zichzelf presenteren met twee nieuwe bieren.

Het bier “Broeders” is een echte dorstlesser. Een fris hoppig bier waar onder andere tarwe in wordt gebruikt, uitsluitend met biologische ingredienten gebrouwen. Daarnaast presenteert vandeStreek bier “Dark Roast”, een krachtig, donker bier vol van smaak. Dit bier dankt zijn smaak mede aan de koffie die gebruikt is in het brouwproces.

De broers van de Streek zijn niet geheel nieuw in de brouwerswereld, ze hebben er de afgelopen drie jaar van kunnen proeven als thuisbrouwers. Sander, de oudste van de twee broers, zegt: “Als thuisbrouwer kun je op kleine schaal gebruik maken van een scala aan ingredienten en technieken, daar hebben wij veel van geleerd. Wij brouwen van alles, van pilsener tot weizen en van stout tot IPA ”

De start van vandeStreek bier is overigens mede mogelijk gemaakt door een zogenaamde ‘crowdfunding’ actie. Door vantevoren bier te verkopen aan enthousiaste vrienden, familie en collega’s is een deel van het startkapitaal vergaard. Ronald voegt toe: “Veel vrienden waren enthousiast over onze bieren, dus hebben we ze de daad bij het woord laten voegen, nu moeten we alleen wel 93 verwachtingen waar maken”.

Verder loopt de agenda voor de heren al aardig vol: later deze maand (23 – 25 mei) staat vandeStreek bier ook op het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag tijdens de week van het Nederlandse bier.

Meer Nieuws

Playground 0.0? Bestaat niet!
01-07-2024

Playground 0.0? Bestaat niet!