Drie keer goud tijdens internationale bierwedstrijd

22/11/2022
Drie keer goud tijdens internationale bierwedstrijd

Tijdens de jaarlijkse Brussels Beer Challenge, een toonaangevende internationale bierkeuring voor brouwerijen, is vandeStreek bier wederom in de prijzen gevallen. De Utrechtse brouwer neemt maar liefst drie gouden medailles mee naar huis waar ruim 1800 bieren geproefd zijn uit 41 verschillende landen. Het eremetaal gaat dit jaar naar de Playground non alcoholic IPA, de Fun House non alcoholic IPA én de Quadrupel 4-Barrel Blend.

Het is niet de eerste award die vandeStreek bier wint voor de non alcoholic bieren die ze brouwen. De Playground is al drie keer eerder bekroond met een medaille in eerdere Brussels Beer Challenges en won in september jongstleden goud tijdens de prestigieuze European Beer Star. De Fun House won naast de gouden medaille ook de NABLAB award, uitgereikt aan het hoogst scorende non alcoholic bier van de wedstrijd. “Fantastisch om jaar na jaar bevestigd te krijgen dat we echt heel goed non alcoholic bier brouwen” vertelt Ronald van de Streek. “Iedere award motiveert ons en voelt als een extra kroon op ons werk.”

In de categorie voor vatgerijpte (barrel aged) bieren is vandeStreek bier ook geen nieuwkomer. In voorgaande jaren won de op bourbon vaten gerijpte barley wine al prijzen en dit jaar sleept de Quadrupel, gerijpt op vier verschillende soorten vaten de gouden medaille in de wacht. “Een prachtig compliment voor ons vakmanschap van het vatrijpen van bieren.“ zegt Sander van de Streek. “Iets waar we al een aantal jaar met veel plezier serieus mee bezig zijn.”

Begin december openen we ons tweede proeflokaal aan de Oudegracht in het centrum van thuisstad Utrecht. “Uiteraard kan je daar alle prijswinnaars ook proeven!”

Meer Nieuws

Playground IPA wint gouden European Beer Star 2022
15-09-2022

Playground IPA wint gouden European Beer Star 2022