2010

Sander en Ronald gingen thuisbrouwen aan de Stanleylaan in Kanaleneiland, puur als hobby en zonder ambitie om een brouwerij of biermerk te gaan bouwen. Twee broers die eens in de maand bij elkaar kwamen om te brouwen, af te vullen en gezellig bier te drinken.

2013

De hobby is inmiddels flink gegroeid en het huis komt steeds voller met bier- en brouwartikelen. Als Sander zijn 30e verjaardag dichtbij komt besluiten Sander’s vriendin en Ronald om een voorverkoop te starten bij vrienden en familie. Op deze manier vormen ze onbewust de start van wat later één van de grootste onafhankelijke brouwerijen van Nederland wordt.

In mei debuteert de brouwerij op het Utrechts Bierbrouwers Festival met Broeders, Dark Roast en Festival Saison. Bieren waarin de liefde voor hop, mout én gist terug te vinden waren.

2016

Na 3 jaar alle weekenden, avonden én 1 dag in de week besteed te hebben aan de brouwerij wordt het tijd voor de volgende stap. Sander én Ronald gaan fulltime aan vandeStreek bier werken om de droom van een eigen brouwerij met eigen ketels werkelijkheid te laten worden. Dit jaar vinden we de benodigde financiering, nemen we onze eerste stagiair aan én bestellen we onze ketels en tanks in China.

Ook brouwen we de Playground serie, een serie bieren die draait om de door ons te openen speeltuin – onze eigen brouwerij. Dat de Non Alcoholic IPA uit deze serie zo’n succes zou worden wisten we nog niet.

2017

In maart van dit jaar komen de ketels en tanks aan op de Ontariodreef in Utrecht, waar in 6 weken de brouwerij opgebouwd wordt. Met 8 vergistingstanks en een tweedehands flessen afvullijn denken we klaar te zijn voor de groei van de komende jaren. Ook investeren we meteen in de brouwerij door hem klaar te maken om ook onze Non Alcoholic bieren in huis te brouwen.

2018

Inmiddels wordt de brouwerij continu uitgebreid en verbeterd. In 2019 en 2021 worden er tanks bijgeplaatst waarmee de productiecapaciteit vergroot wordt om de vraag te kunnen bijhouden. Daarnaast wordt de installatie steeds uitgebreider en professioneler wat de kwaliteit van het bier ten goede komt. Zo zijn we gegroeid van 8 naar 22 tanks, hebben een eigen blikkenlijn, flessenlijn, RVS fusten, separator én genereren zelf stikstof.

2022 — HEDEN

In 2022 hebben we een nieuw proeflokaal geopend aan de Oudegracht, midden in het centrum van Utrecht! Zien we je daar?