Wat is een biercollab?

12/06/2024
Wat is een biercollab?

Heb je ooit de term 'collab' of 'collaboration brew' gezien in het bierschap van je slijter of lokale brouwer en je afgevraagd wat het betekent? Geen zorgen, je bent niet de enige! Deze term is steeds populairder aan het worden in de wereld van ambachtelijk bier. Maar wat houdt een biercollab precies in?

Een biercollab is een samenwerking tussen verschillende brouwerijen of tussen een brouwerij en een ander bedrijf. Deze samenwerking leidt vaak tot unieke en innovatieve bieren. Denk bijvoorbeeld aan een samenwerking tussen een bierbrouwerij en een koffiebrander om een heerlijk koffiebier te creëren, of een samenwerking met chocolademakers voor een bier met een rijke chocoladesmaak.

Zo’n bier kan dus iedere stijl hebben, van IPA tot Non Alcoholic en van Fruitbier tot een crossover tussen stijlen.

Wij houden van deze samenwerkingen! Zo werd de eerste Beer Geeks Beat ALS – Body & Soul door ons gehost en aangezwengeld, en brouwden we mee aan vele collaboration brews in de afgelopen jaren.

 

Waarom een Biercollab?

Tijdens het brouwen van een collab leren de brouwers van elkaar, krijgen ze een kijkje in elkaars keuken en, niet onbelangrijk, het is meestal ook erg gezellig. Wij hebben bijvoorbeeld gebarbecued met de mannen van Kompaan, meer dan 50 brouwerijen uitgenodigd voor de allereerste Beer Geeks Beat ALS collab voor het goede doel, mooie momenten gedeeld met Stone Brewing in Yakima en het team van Eleven onze filterkuip laten schoonmaken.

Eleven in onze filterkuip

Lees meer over onze barrel collabs in deze blogpost.

Recente en Toekomstige Collabs

Dit jaar zijn we trots om deel te nemen aan de CRAFT mega collabs, waarbij we een bier hebben mogen brouwen met Rock City, Gooische bierbrouwerij en Walhalla bij Poesiat en Kater. Ook komt er een spannende collab aan met Dois Corvos en La Pirata – een Mosaic Mango Sour!

Wil je meer weten over onze nieuwste bieren? Bezoek dan onze nieuwste releases pagina.

More News

Welk bier geef je cadeau?
03-06-2024

Welk bier geef je cadeau?