Non-alcoholic bier: een verantwoordere keuze?

13/06/2024
Non-alcoholic bier: een verantwoordere keuze?

Je ziet het steeds vaker, op feestjes, of in de kroeg: mensen die een alcoholarm, of -vrij bier drinken. Niet alleen maar door de BOB, ook door mensen die een avond geen alcohol willen drinken, maar wel iets willen drinken met smaak zonder hun tanden te verpesten. Nog niet heel lang geleden was er alleen de keus tussen alcoholhoudende dranken of frisdranken. En die frisdranken zijn echt niet goed voor je.

Non alcoholic bier als alternatief

Los van het feit dat de suiker in die frisdranken het glazuur van je tanden schuurt, is het überhaupt niet goed voor je lijf. Suiker is energie, en energie wordt omgezet naar vet, en dat kan weer leiden tot overgewicht. Daarnaast vinden je hersenen suiker fijn: als je suiker eet, maken je hersenen dopamine aan. Daar word je blij van, maar het kan verslavend werken. Wil je goed voor je zelf zorgen, moet je dus teveel suiker vermijden.

Een makkelijke stap om minder suiker te drinken is te kiezen voor alcoholarm of -vrij bier, in Playground en Fun House zit bijvoorbeeld een stuk minder suiker dan in de gemiddelde frisdrank. Naast die suiker is er nog een groot verschil tussen non alcoholic bier en frisdranken: het bier is gemaakt met natuurlijke ingrediënten.

Hieronder zie je hoeveel suiker(klontjes) onze non alcoholic bieren bevatten in vergelijking met een aantal andere (fris)dranken.

Suiker en calorieën in alcoholarm bier

Gebrouwen met natuurlijke ingrediënten

Bier, en dus ook alcoholvrij bier, is een natuurdrank. Wij zijn open over wat we in ons bier stoppen: alle ingrediënten staan gewoon op het etiket. Dat is ook niet zo moeilijk, want het zijn er vier: water, mout, hop, en gist. Zoals je misschien weet staat het in de volgorde van wat er het meest naar wat er het minst in zit. En als je wil weten welke hop we in welk bier gebruiken: dat staat bij elk bier op de site vermeld. We willen graag dat je weet wat je drinkt.

Wat je dus ook ziet is dat we bijna geen toevoegingen gebruiken, maar als we dat doen, geven we dat aan. Dus niks extra’s bij de Playground en de Funhouse, maar wel natuurlijk grapefruitaroma bij de Non-Alcoholic Grapefruit IPA, bijvoorbeeld. Of korianderzaad en citroenschil in Bumper. Alleen dat wat nodig is om de smaak van het bier zo te krijgen zoals we willen. Dus geen smaakstoffen, en alleen natuurlijke ingrediënten.

Weten hoe wij ons bier brouwen? Lees het hier.

Is non alcoholic bier gezond?

Omdat er dus minder suiker in alcoholarm en -vrij bier zit dan in frisdrank, kun je zeggen dat alcoholarm en -vrij bier gezonder is. Je lichaam krijgt minder suikers om om te zetten naar vetten. Dus als je gezond wil genieten, dan neem je een alcoholvrij bier in plaats van een ijsthee- of colasuikerbom.

Meer weten over hoe wij onze non alcoholic bieren brouwen? Lees deze blog.

More News

Wat is craft bier?
12-06-2024

Wat is craft bier?