NITRO STOUT
Normaal gesproken vullen we onze bieren af met CO₂. Maar af en toe krijgen we een gekke bui en brouwen we iets dat zachter op je tong moet landen, een bier waarvoor een 'gewone' schuimkraag niet goed genoeg is. Zo’n bier verdient stikstof! En deze Nitro Stout is precies dat. Geen poespas of creatieve naam, maar een stout afgevuld met nitrogen, stikstof, dus.
Stikstof creëert kleinere belletjes in het bier, wat zorgt voor een heerlijk zacht mondgevoel en een romige, langzaam optrekkende schuimkraag die je bijna van je glas kunt afhappen. Voor de ultieme ervaring moet je het blik even goed schudden en het bier met een flinke hoogte (zo hoog als je durft) inschenken. Zo verspreidt de stikstof zich optimaal door het bier.
Eenmaal in je glas? Dan krijg je een rijke mix van geroosterde tonen, cacao en koffie. Dus gooi dat blik de kamer door, beuk ’m in je glas en geniet van deze zachte stout-sensatie!