Groei bier in jouw tuin!

02/05/2023
Groei bier in jouw tuin!

Ons eigen hopras

 

Dichtbij de brouwerij ligt onze hoptuin in Stadstuin Klopvaart, waar we sinds een aantal jaar ons eigen hopras de Klophop groeien. De Klophop verbouwen we echter niet alleen! Ieder voorjaar verstekken we de planten uit onze tuin en verspreiden we ruim 2000 Klophop plantjes onder horecazaken en bierliefhebbers via de webshop, zodat iedereen kan meeplanten aan de grootste hoptuin van Nederland.

 

Groeien en oogsten

 

In de hele groeiperiode van mei tot en met september helpen we alle Klophopboeren om van hun stekje een volgroeide hopplant te maken die vol hangt met Klophopbellen (de hopbloemen waar bier mee gebrouwen wordt). Leer handige tips en tricks als het gaat om je hopplant of kom een keer langs in onze hoptuin en hoor van onze hopboer wat je het beste kan doen.
Op 16 en 17 september, de traditionele hopoogstmaand, vieren we het leukste en belangrijkste deel van het project: het oogstfeest! Iedereen brengt zijn hopplant mee naar de brouwerij waar we met alle hopboeren samen de hop gaan plukken. Uiteraard onder het genot van mooi bier. Van alle verzamelde hop brouwen wij uiteindelijk het Klophop bier – een mooi hoppig blond bier waar jullie aan hebben meegewerkt!

 

Word ook een hopboer

Wil jij ook een hopboer worden en je eigen hopplant groeien, oogsten en uiteindelijk het bier drinken? Plaats dan nu een bestelling in onze webshop en ontvang een gratis Klophop stekje.

Kan je niet wachten om te genieten van een flinke portie hop? Haal dan het Hop Pakket in huis en ontvang daar direct een Klophop stekje bij! 

More News

1 APRIL: Playground mét alcohol
29-03-2023

1 APRIL: Playground mét alcohol