- News
- /
Barley Wine in de zomer?

Denk je aan een ’s zomers bier, dan gaat je gedachte al snel naar een zonnig terras met een mooie lange Weizen, een doordrinkbare IPA of een verfrissend Pilsener. Niet vaak denk je aan Imperial Stout, Barley wine of vatgerijpte varianten. Wat ons betreft onterecht want voor ieder bier is een moment, en dat heeft niets te maken met het jaargetijde.
Natuurlijk snappen we de logica achter niet te zware bieren drinken in de zon. Allereerst warmt je bier snel op in de zon en je zoekt natuurlijk naar verkoeling. Daarnaast lijkt alcohol altijd harder aan te komen op deze momenten, waarschijnlijk omdat je lichaam hard aan het werk is je hydratatie op peil te houden.
Perfect bij de Barbecue
Er is geen leukere ’s zomerse activiteit dan barbecueën. Bij goede barbecue passen barley wines, imperial stout uitermate goed omdat ze opgewassen zijn tegen de heftige smaken van het eten. Natuurlijk zet je geen krat Barley Wine of Stout klaar voor de barbecue maar denk er eens aan om een prachtig bier te verdelen over 2 of 3 glazen, zodat je bij je hoofdgerecht een mooie pairing hebt.
Zomeravond
De ene dag wat later dan de andere, maar er komt altijd een moment dat de koelte van de nacht begint. Het perfecte moment om wat dichter bij elkaar te kruipen. Een kampvuur te maken, spelletjes te spelen. Het moment dat je twijfelt of je je vest moet gaan pakken tegen de kou én de muggen. Dát is het moment om ook dat mooie bier uit de koelkast te halen.
Uren genieten
Waar je overdag actief naar verkoeling zoekt in de zomer, en je je hydratatie op peil pro-beert te houden, zorg je in de avond dat je dag nog lang niet is afgelopen. Dit soort bieren zijn gebrouwen om te nippen. Langzaam gaat je glas leeg. Je bent aan het praten, spelen, de nachtfilosoof wordt in je wakker… Wat? Is het al 1:00? Snel naar bed!