BARREL MASTERS IN SAMENWERKING

Dit jaar zijn we een zestal bijzondere samenwerkingen aangegaan om een serie exclusieve vatgerijpte bieren te brouwen. Samen met Stone Brewing (USA), Brouwerij Eleven, La Pirata Brewing (Spain), Bronckhorster Brewing Company, Lehe Brewery (Estland) en Brouwerij Kees hebben we gezocht naar bier en vat combinaties die niet voor de hand liggen. Bieren die ook liefhebbers verrassen. Bieren waarvan al onze brouwers-harten sneller zouden gaan kloppen.

Het resultaat is een prachtige doos gevuld met zes totaal verschillende bieren met unieke smaken die vanaf vrijdag 24 november verkrijgbaar is!

TRIPLE BLACK IPA

COLLAB: BRONCKHORSTER BREWING
Barrels: cognac
ABV: 12%

Deze te gekke triple black IPA die we samen met Bronckhorster Brewing hebben gebrouwen, was al bitter en hoppig voordat deze op vat ging. Maar we hebben hem nóg een keer gedryphopt. Voor de zekerheid.

BARELY BARLEY WINE

COLLAB: BROUWERIJ KEES
Barrels: bourbon
ABV: 9,1%

Samen met één van Nederlands grootste barrel masters Kees hebben we een barley wine gebrouwen met nauwelijkse gerst (barley)! In plaats daarvan hebben we ontzettend veel haver gebruikt, wat het bier een mooie zachtheid geeft - zeker na het rijpen op zoete bourbon vaten.

IMPERIAL SOUR

COLLAB: STONE BREWING
Barrels: witte wijn
ABV: 9,6%

De samenwerking met Stone Brewing moest iets bijzonders worden. Daarom hebben we een imperial sour gebrouwen die we hebben vergist met een Litouwse boerderij-gist en hebben laten rijpen op witte wijn vaten. Het resultaat: een bier vol fruitige smaken!

BALTIC PORTER

COLLAB: LEHE BREWERY
Barrels: Islay whisky
ABV: 12,5%

We moesten simpelweg een Baltic porter brouwen met onze Estlandse vrienden van Lehe. Om dit ondergistende monster te perfectioneren hebben we besloten dit bier te laten rijpen op stevig rokerige peated vaten uit Islay, Schotland.

IMPERIAL RYE STOUT

COLLAB: LA PIRATA BREWING
Barrels: Speyside whisky
ABV: 12,1%

Samen met La Pirata uit Barcelona hebben we een imperial stout gebrouwen met behoorlijke hoeveelheden rogge, die het bier mooi kruidig maken. Om deze smaken te complementeren hebben we een aantal van de beste Speyside whisky vaten geselecteerd voor dit bier om op te rijpen.

RED QUADRUPEL

COLLAB: BROUWERIJ ELEVEN
Barrels: rode wijn
ABV: 11,8%

Een hele late avond samen met Brouwerij Eleven resulteerde in deze dieprode quadrupel die we hebben laten rijpen op rode wijn vaten. De gekarameliseerde mouten geven het bier een volle body die goed samen gaan met de tonen van de rode, rode wijn.