TERUG

THE FIRST – 7% Oak aged Saison

25 mei 2017

Hij is er! Het eerst bier, gebrouwen in onze eerste eigen ketels! Tijdens Vier Gangen vandeStreek, wat we met Restaurant C’est Ca organiseerden eind December 2016 hebben de gasten samen bepaald wat voor bier wij als eerste zouden brouwen. 

In de eerste ronde werd bepaald of het een IPA, Porter of Saison zou worden. Met overduidelijke winnaar de saison – we zouden immers het begin van de zomer wel zin hebben in een fruitige droge dorstlesser. Vervolgens kon gekozen worden tussen 5, 7 of 11% Alcohol. Als laatste werd de twist bepaald – Kruiden, Houtlagering of fruit! Hierbij kozen de meesten voor houtlagering.

Een saison is traditioneel hét arbeidersbier uit Zuid België/ Noord Frankrijk, ook wel Farmhouse Ale genoemd. De meeste saisons zijn relatief laag in alcohol maar allemaal zijn ze kenmerkend droog, kruidig en licht fruitig. THE FIRST voldoet aan deze eigenschappen, alleen heeft hij een verradelijke 7% bite meegekregen. De droogheid wordt iets gemaskeerd door de lichte houtrijping, welke vanille tonen op de achtergrond zet.

Het hout voor de houtrijping hebben we overigens in samenwerking met de Tafelboom – die Utrechtse bomen veranderd naar prachtige meubels –  geselecteerd.

 

FIRST