TERUG

Speciale edities van Broeders én Dark Roast

6 juli 2013

Brouwen is creëren en omdat we graag willen blijven ontwikkelen en creëren hebben we 2 speciale edities gemaakt van Broeders en Dark Roast. Deze bieren zullen te proeven zijn op de festivals waar we binnenkort staan!

Broeders – Amarillo dry hopped
Broeders is normaalgesproken een bier met 100% Duitse hoppen, allemaal gebruikt in het brouwproces – tijdens het koken voor de bitterheid en na het koken voor de aroma’s en fruitigheid uit de hop. In deze eerste speciale editie hebben we een deel van een batch Broeders apart vergist met de Amerikaanse Amarillo hop ín het gistvat; dat heet koudhoppen of in het Engels – dry hopping.

Amarillo geeft een frisse citrussmaak en aroma aan deze speciale editie van Broeders.

Omdat dit gaat om zeer exclusieve oplages is dit bier alleen op fust te vinden en wordt het niet door de ‘centrifuge’ gehaald in de brouwerij – waardoor hij troebel in het glas komt.

Amarillo Dryhopped hadden voor het eerst bij ons vorige week in Tilburg en bij komende festivals zullen we hem ook meenemen.

Dark Roast – Oak Aged
Donker bier en eikenhout – een gouden combinatie. Dit bier staat nog steeds te rijpen en is net als Broeders afgesplitst van een groot brouwsel. Omdat het nog te rijpen staat kunnen we geen smaaknotitie geven op dit moment maar we zijn wel erg enthousiast over deze speciale editie van onze koffiestout. Hoogstwaarschijnlijk kunnen het eerste vaatje aanslaan op het Nederlandse bierfestival in Delft. Mocht hij dan nog even moeten rijpen, dan komt hij sowieso op een van de volgende evenementen.

Tilburgsm

In Tilburg werd de Speciale editie van Broeders voor het eerst geschonken.