TERUG

Podjebier #Brewoff – Wat is dat?

19 december 2013

Podjebier is een maandelijkse Podcast waarin vier jongemannen meegenomen biertjes proeven. Op zich een saai concept maar de mannen weten het altijd weer vermakelijk te brengen en voor de bierliefhebber en kenner kan het een prettig uurtje ‘internetradio’ zijn. (Tenminste als je de mening van een ander kan aanhoren zonder iets terug te zeggen.)

Om een diepere dimensie te geven aan de show en hopelijk ook aan toekomstige reviews gaan alle vier de jongemannen in de komende maanden zelf bier brouwen, samen Nederlande brouwers. Wat ze brouwen mogen ze helemaal zelf weten en aangezien de heren behoorlijke connoisseurs zijn mag je wat leuke en bijzondere creatief verwachten.

"3 Broers" na een geslaagde brouwdag

“3 Broers” na een geslaagde brouwdag

Wij zijn onderdeel van Team Remstra, samen met Remy Wigmans. Remy heeft een voorliefde voor stouts en dan met name de Oesterstout van de Scheldebrouwerij. Dit is een ijzersterk team want zo was ons allereerste recept ooit een stout én we houden wel van wat expirimenten met biervreemde ingrediënten (knoflook, rode peper, gras!, zwarte peper).

Na een intensieve brainstormsessie zijn we op een prachtig concept gekomen waar we inmiddels het eerste proefbrouwsel voor hebben gemaakt. Dat het concept iets maken heeft met de Noordzee is reeds verklapt in de aankonding van de Brewoff – wat het precies hebben gebrouwen doen we nog even geheimzinnig over!

Het geheel wordt afgesloten met een bierige bijeenkomst in Mei waar de creaties ook te proeven zijn.

Ben je benieuwd wat voor zieke óf geniale creatie we aan het maken zijn? Stay tuned op onze kanalen én:

www.Podjebier.nl/Brewoff
Brewoff Facebook pagina
Sander & Ronald