TERUG

Podjebier Brew-Off! Wat hebben we gebrouwen?

1 juni 2014

Toen onze favoriete Nederlandse bier podcast Podjebier.nl ons vroeg om mee te doen aan een Brew-Off hadden wij geen bedenktijd nodig – JA! Hier lees je de geschiedenis.
Remy is groot fan van oesterstouts en hij slobbert deze naar binnen als ware het pap. Na een gezellige avond brainstormen kwamen we op het idee om een oesterstout zonder oesters te brouwen. Meteen ontstond het idee van een haringstout dus we hebben een haring in de vodka gelegd. Ook zijn we naar de visafslag gegaan voor meer inspiratie. Hier kwamen we op het idee om inktvisinkt te gebruiken.
Het uiteindelijke bier bevat alleen de inktvisinkt als extra ingrediënt bovenop een zeer zachte oatmeal stout – dit omdat de dode haring in de vodka er gewoon niet smakelijk of voedselveilig uitzag.

Het uiteindelijke recept (50 liter) van Squid Squirt is geworden:

  • 60% Pale mout
  • 11% Gemoute haver
  • 11% Havervlokken
  • 11% Cara Hell
  • 3% Gerstevlokken
  • 3% Chocomout
  • 1% Carafa III mout
  • Magnum hops tot 30 IBU
  • EKG hops 1 gram per liter aromahop
  • 2 volle eetlepels inktvisinkt
  • S-04 Engelse Ale Gist