TERUG

Perzik Abrikoos Milkshake IPA Update: What the floc?

2 augustus 2018

Onze heerlijk troebele Milkshake IPA, die wij vol trots hebben gelanceerd, blijkt zodra hij warm wordt in de fles helder te worden. En dan ook nog eens niet helemaal helder – er blijven grote vlokken eiwit, gist en fruitpulp in suspensie en op de bodem!

Hoe moet ik mijn Perzik Abrikoos Milkshake IPA nu uitschenken?

Voor een heerlijk resultaat zijn er meerdere opties:

Optie 1: Rol je fles over tafel, een paar keer heen en weer. Schenk het bier voorzichtig uit en als er grote vlokken meekomen stop je met schenken.
Optie 2: Schud je fles hard! Het is immers een milkshake IPA. Wacht wel even een uurtje met openmaken hierna.
Optie 3: Rol niet, schud niet, maar schenk hem uit en geniet er van. Er is namelijk niets mis met het bier én de vlokken voel je niet op je tong – alleen… het oog wil ook wat!

Hoe komt het?

Eerlijk is eerlijk – exact weten we het niet. Wel weten we dat we met 100% echt fruit hebben gebrouwen, een gloednieuwe gist hebben gebruikt én als een zotte hebben staan dry-hoppen. Of de hoeveelheid gist aangepast moet worden, het fruit minder tot pulp gemalen moet zijn óf nog iets anders moeten we uitzoeken. Wel is het normaal dat sediment in bieren voorkomt – zeker in fruitbier!

Bij ons krijg al het bier ruim de tijd om helder te worden in de tank en dit bier heeft dan ook ruim 5,5 week de tank van binnen gezien, waarvan 3 weken op koude, lager temperatuur (1˚C). Pas nadat het bier compleet stabiel was in de tank hebben we hem afgevuld, waarna hij dus niet zo stabiel bleek ?.

Wat gaan jullie er aan doen?

We onderzoeken wat er fout is gegaan om het in de toekomst te voorkomen – wij willen vooral dat onze bieren lekker smaken, maar het oog wil ook wat. Dat gezegd hebbende is enig sediment, zeker in fruitbier de normaalste zaak van de wereld. Qua smaak staat dit bier nog rechtovereind, dus get ‘m while they’re fresh!

Oh ja – we hebben een separator gekocht – deze nieuwe machine kan alle vaste delen uit het bier slaan. Midden september verwachten we deze in gebruik te nemen, dus kom maar op met suggesties voor de volgende Milkshake!