TERUG

Nieuwe lente, nieuwe bieren

17 maart 2022

De lente staat op het punt te beginnen en het tweede kwartaal staat voor de boeg. Dat betekent een hele hoop mooie dingen, maar misschien wel het állerleukste is dat wij op 1 april weer vier nieuwe bieren uitbrengen!

Sour Surfer – Smoothie Sour

Een kettle sour is een friszuur bier wat verzuurd wordt voor het koken. Sour Surfer is zo’n kettle sour waaraan we na de verzuring in de kookketel en vergisting nog een flinke fruitmand aan hebben toegevoegd. Tot wel een derde van dit bier is fruit en daarvoor hebben we een mix gemaakt van Framboos, Banaan en Mango. Laat je meevoeren met de fruitige en friszure smaken in deze Sour Surfer!

Power Move – West Coast IPA

Onze liefde voor hop hebben we nooit onder stoelen of banken gestoken. Sterker nog, hop heeft de revolutie in hoe bier gebrouwen en gedronken wordt meerdere keren bepaald.

West Coast IPA is de bierstijl die eerste Craft Bier revolutie in Amerika teweeg heeft gebracht. Deze bieren zijn bitter en fruitig door het gebruik van extra veel hop.

HBC hoppen zijn experimentele hoppen die brouwerijen mogen gebruiken om feedback te geven aan de hopboeren. In de Power Move zitten HBC520, HBC586  en de HBC644 en we kijken dus enorm uit naar jullie reviews op Untappd.

Goal Getter – Session Hazy IPA

Een Goal Getter is iemand die recht op zijn of haar doel afgaat en dat doet onze Goal Getter dan ook. Heerlijk hazy en hoppig maar niet te veel ‘in your face’ is wat dit bier kenmerkt. Goal Getter is gebrouwen met twee gisten – een Engelse en een Amerikaanse.

De combinatie van deze gisten zorgt er voor dat het bier zowel doordrinkbaar is als sappig in de mond ligt. Vanwege zijn doordrinkbare karakter hebben we het bier op fust en 44cl blikken afgevuld.

Zonnesteek – Sunshine Lager

Na een lange winter verlangen we naar een Zonnesteek. Het warme gevoel van de eerste zonnestralen op je huid, je zomerjas opzoeken of nee – zónder jas naar buiten! Dát is wat we vieren ieder jaar als we in het voorjaar Zonnesteek opnieuw brouwen.

Zonnesteek is een lager, een ondergistend bier. Deze techniek resulteert in een doordrinkbaar bier waar veel ruimte is voor balans tussen hop en mout en die nemen we dan ook graag.

De mout is gecarameliseerd en daar komt de oranje, rode kleur van dit bier vandaan. We brouwen Zonnesteek Sunshine lager met Amerikaanse hoppen om het zonnige karakter van het bier extra te onderstrepen. Deze hoppen geven een tropisch karakter aan het bier.

Een Zonnesteek die je graag wil hebben dus, en voor die andere geldt; blijven smeren!