TERUG

Kunst in je koelkast! Lancering van Hop Art

28 november 2013

vandeStreek bier zal op vrijdag 6 december het begin van een nieuwe reeks bieren presenteren bij Casco, Office for Art, Theory & Design te Utrecht. De nieuwe serie, met de naam “Hop Art” is geïnspireerd op een samenwerking tussen vandeStreek bier en Casco.

Met de lancering van Hop Art breiden de gebroeders Van de Streek binnen een jaar hun assortiment al behoorlijk uit. Het komende jaar zullen zij verschillende Hop Art bieren gaan brouwen, telkens in samenwerking met een andere kunstenaar of ontwerper. In de maand november hebben creatievelingen hun concepten ingediend. Tijdens de presentatie en proeverij op vrijdag 6 december (20:00 – 23:00 uur) wordt bekendgemaakt met wie van hen vandeStreek bier komend jaar gaat samenwerken. Alle Hop Art bieren zullen op kleine schaal in beperkte oplage worden gebrouwen en zullen zeer beperkt leverbaar zijn.HopArt1

Sander van de Streek zegt: “De samenwerking met Christian Nyampeta binnen het project ‘How to live together´ heeft ons opnieuw laten beseffen dat het brouwen van bier buiten een ambacht ook echt een kunst is. De mix van ingrediënten die samenkomen in een product zo mooi als bier, dat is heel bijzonder.”

Christian Nyampeta, een Rwandese kunstenaar die normaal vanuit Londen werkt kwam voor zijn project ‘How to live together’ naar Nederland en wilde bier brouwen onderdeel maken van zijn tentoonstelling. Hij voegt toe: “Sommige dingen zijn essentieel om samen te kunnen leven en als ik de boeken induik zijn brood, zeep en bier een terugkerend thema in het vormen van samenlevingen. Het leuke aan de samenwerking met vandeStreek bier is dat ik nu mijn eigen kunst in andermans koelkast kan tegenkomen.”

“Deze serie laat ons toe om te laten zien wat we in huis hebben én om bepaalde recepten op het publiek uit te testen.” Voegt Ronald toe. “Op onze huidige bieren, Broeders en Dark Roast zijn we heel trots en ze slaan goed aan bij het publiek. Deze serie met tijdelijk verkrijgbare bieren en de samenwerking met kunstenaars zien we als een uitdaging.”

De eerste editie van de serie, Hop Art #1 is verkrijgbaar bij evenementen bij Casco, via verschillende slijterijen in Utrecht, via de webshop van de broers, bij horeca én op de proeverijen en bierfestivals waar vandeStreek bier naartoe gaat.

 

UITNODIGING

Met dit bericht willen wij je van harte uitnodigen op de presentatie en proeverij van de eerste editie in de Hop Art serie.

Datum en tijd: vrijdag 6 december 20:00 – 23:00
Locatie: Casco, Nieuwekade 213-215, 3511RW Utrecht