TERUG

Hop Art #5 – Black IPA

10 oktober 2014

Toen we de competitie uitschreven voor ontwerpen konden we alleen maar hopen dat er originele en creatieve inzendingen als deze tussen zouden zitten. Bam – een black pint in your face. En wat staat daar omheen? Stipjes, lijntjes, hartjes, vogels, een slang?

HopArt5
Lucy Francis, de kunstenaar van dit meesterwerk maakt haar werk in negatief van het uiteindelijke resultaat. Op wit papier gaat ze los met patronen, stippen en lijnen om alles wat zwart is uiteindelijk wit te laten worden en al het witte papier zwart te maken.
Meteen toen we het zagen wisten we dat dit label om een fles moest met een zwart bier. En wat voor zwart bier past er beter bij de Hop Art serie dan een Black IPA?
In de basis is het recept een standaard IPA met de IPA klassiekers ‘Chinook’ en ‘Cascade’ hop. Zowel in de bitterhop, in de ruime hoeveelheid aromahop, de whirlpool hop en uiteraard ook in de dryhop. Aan dat IPA recept hebben we een zak Carafa special III (zwarte mout) toegevoegd om het goedje gitzwart te maken en nog wat extra bitterheid uit die zwarte mouten mee te geven.
Haal jij met je ogen dicht de zwarte mout er uit?

 

Vanaf deze week is Hop Art #5 verkrijgbaar, dus vraag ernaar bij je lokale vandeStreek bier verkooppunt!