TERUG

“GO AHEAD, TAKE THE RISK” RISky Business – Russian Imperial Stout

2 mei 2018

Wie had dat gedacht, dat twee broers die zijn begonnen met brouwen in een klein keukentje in 2010 nu een grote brouwerij hebben met een arsenaal vol bieren en smaken. Ter ere van het 5-jarige bestaan van de brouwerij hebben we 3 bieren gebrouwen waaronder deze Russian Imperial Stout.

 

RISky Business is een zwarte stout van 13% waar vroeger zelfs de Russische Tsaar “U” tegen zou zeggen. Overgoten met aroma’s van chocolade, karamel, blauwe bessen en geroosterd mout. Tijdens het brouwproces hebben we twee keer gemaischt. Maischen is het extractie proces van de suikers die in het mout zitten in warm water waarna deze vergist kunnen worden. Bij de RISky Business hebben we dit twee keer gedaan om een grotere hoeveelheid suikers in het bier te krijgen. Het gist heeft daarna heel erg hard gewerkt om die suikers te vergisten. Resultaat: een hele volle body, lichte stroperigheid, een goed zoetje en een hoog alcoholpercentage wat niet meteen merkbaar is in de smaak.

 

Wij raden aan om het bier niet te koud te drinken, zo kun je alle smaken ontdekken.

 

We hebben dit bier afgevuld op blik. Terwijl blik in Nederland een negatief imago heeft, is het beter voor de bier kwaliteit. Blik laat namelijk geen (zon)licht en lucht door waardoor het bier langer vers en super smaakvol blijft.