TERUG

Flatten the dip: support local and small business

2 april 2020

Nu de maatregelen tegen het Coronavirus in ieder geval tot en met 28 april van kracht blijven, komen steeds meer bedrijven in zwaar weer. Met name horeca en bedrijven die veel aan horeca leveren zien een flinke dip in hun omzet. Deze ondernemingen kunnen deze crisis alleen overleven met jouw hulp! Let’s flatten the dip.

Wij zijn een gezond bedrijf. We groeien als kool en juist door die harde groei komen we voor veel steunpakketten en noodfondsen van de overheid niet in aanmerking. Dat terwijl we onze omzet de afgelopen maand met 60 tot 70% hebben zien zakken. Alleen met jouw hulp kunnen wij en bedrijven als zoals wij deze crisis overleven én al ons personeel behouden.

Daarom hebben wij en veel andere de laatste weken niet stil gezeten. Veel restaurants hebben in een zeer korte tijd een bezorg -en afhaal service opgezet en veel lokale brouwerijen en speciaalzaken hebben een webshop uit de grond gestampt. Het is belangrijk dat jij als consument gebruik maakt van deze nieuwe kanalen!

Flatten the dip

Een dip in omzet en cashflow is in deze tijd onvermijdelijk. Samen kunnen we ervoor zorgen dat die dip iets minder diep wordt. Bestel een keer extra een maaltijd bij het restaurant om de hoek, bestel een extra doos bier bij je favoriete brouwerij of slijterij. Iedere keer dat jij een bestelling bij een lokale onderneming doet, zorgt er namelijk voor dat de dip iets vlakker wordt.

Flatten the dip support your localsDe grafiek hierboven spreekt voor zich. Bij een te grote dip in cashflow zullen kleine lokale ondernemingen de Coronacrisis niet overleven. Dit zijn bedrijven die voor kleur en diversiteit in de stad zorgen, jouw bord of glas vullen met unieke smaken en voor veel lokale werkgelegenheid zorgen.

 

Hoe kan ik helpen?

Natuurlijk verschilt het per onderneming hoe en wat je bij hen kan bestellen. Vraag ernaar! Hieronder een paar tips van ons:

  • Geen zin om te koken? Kijk of jouw favoriete lokale restaurant of eetcafé open is voor afhalen of bezorgen!
  • Thuis een goed glas bier drinken? Bestel bij onafhankelijke bierwinkels, slijterijen of direct bij de lokale brouwerijen zelf!
  • Koop bij horeca-ondernemingen een tegoedbon voor wanneer de deuren weer open gaan, dit houdt de cashflow een beetje op gang.
  • Spread the word! Hoe meer mensen bewust zijn van hoeveel invloed zij hebben, hoe groter de kans dat de kleine ondernemingen deze crisis overleven.