TERUG

Eindelijk is hij daar: Icebock Doppelbock Bourbon BA

27 november 2019

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is hij daar: Icebock Doppelbock Bourbon BA. Da’s inderdaad een mond vol; net zoals het bier.

Afgelopen zomer brouwden we met Tarmo van de Estlandse brouwerij Pühaste een klassieke doppelbock van 9,2%. Mocht je de afgelopen tijd in ons proeflokaal geweest zijn, dan kan je dat bier al geproefd hebben. Het grootste deel van dit brouwsel hebben we geëisbockt; volledig ingevroren en slechts een derde weer laten ontdooien. Hierdoor hebben we alle alcohol uit het bevroren bier gehaald, maar niet al het water. Door deze manier van distilleren hielden we een bier van 17,2% over. Omdat het nog zomer was en we nog niet klaar waren voor zo’n zwaar bier, hebben we het nog een paar maanden weggelegd op Amerikaanse Bourbon barrels.

Hoe dat smaakt? 

De smaak van deze klapper is zoetig; tonen van rozijnen en port zijn te herkennen. De 17,2% en de Bourbon barrels geven zorgen voor een licht alcoholische smaak; het eisbocken geeft het bier een licht stroperige dikheid. Kom het bier op vrijdag of zaterdag in ons proeflokaal proeven of vraag ernaar bij je betere slijter/bierwinkel.