TERUG

Delicious Dry – Geschroeide tonijn met witlof/grapefruit salade a la C’est Ça

21 januari 2021

Raoul neemt je mee voor een kijkje in de keuken van C’est Ça – een prachtig restaurant midden in de wijk Wittevrouwen in Utrecht, waar je je kan laten verrassen door de chef met de lekkerste gerechten geïnspireerd op de Franse keuken. Helaas moet je nog even wachten om er een tafeltje te reserveren, maar je kan er wel heerlijke afhaalmenu’s halen!

Vandaag maken we samen in een handomdraai een heerlijke gegrilde tonijnsalade!

Ingrediënten:
– Albacore tonijn (witte tonijn)
– Rode grapefruit
– Sla (little gem)
– Witlof
– Mayonaise
– Snufje zeezout
– Grapefruit non alcoholic IPA

Recept:

  1. Zet een grillpan op hoog vuur en zorg dat deze goed heet is voordat je hem gaat gebruiken.
  2. Leg de tonijnfilet in de pan en gril beide kanten heel even, totdat je net een mooi korstje hebt. Haal de tonijn uit de pan en leg deze even aan de kant om straks verder mee te gaan.
  3. Pak de grapefruit en snij met een scherp mes de schil er af. Snij vervolgens de losse partjes tussen de witte delen er uit en doe deze in een kom.
  4. Nu gaan we de witlof klaarmaken. Haal als eerste het kontje er af en snij vervolgens de witlof doormidden. Snij hem dan schuin af om het harde stuk er af te halen. Dan snij je de witlof in fijne reepjes (julienne) en gooi je deze bij de grapefruit in de kom.
  5. Voeg één eetlepel mayonaise toe in de kom en meng het geheel goed door elkaar. Hierdoor wordt het geheel wat zachter van smaak.
  6. Pak vervolgens de krop sla en haal de de buitenste bladeren er af. Dan pak je een paar knapperige bladeren van de binnenkant en leg je deze klaar op het bord.
  7. Pak dan de witlof/grapefruit salade uit de kom en leg deze bij de slablaadjes op het bord.
  8. Vervolgens snij je de tonijnfilet aan en leg deze op het bord erbij. Let op: snij tégen de richting van de filet-structuur in.
  9. Als finishing touch sprenkel je wat zeezout over het geheel en kan je genieten van je heerlijke gegrilde tonijnsalade met een ijskoude Grapefruit non alcoholic IPA!