TERUG

“CHEERS TO THE NEXT 5 YEARS!” Cheers – Double India Pale Ale

2 mei 2018

Deze Double India Pale Ale is ter ere van het 5-jarige bestaan van vandeStreek bier gebrouwen. Nostalgie is leuk, maar wij kijken juist graag vooruit naar de komende vijf jaar en daar proosten we op!

Ook hebben we vijf hopsoorten gebruikt: Cascade, Citra, Mosaic, Simcoe en Green Bullet. Deze hopmix geeft aroma’s van kruidigheid, sinaasappelschil en dennennaald. Klinkt verdomd lekker toch?  Cheers!

 

Double India Pale Ale slaat op een zwaardere variant van de India Pale Ale in smaak, bitterheid en alcoholpercentage. De IPA is als bierstijl ontstaan in de 17de eeuw, toen de Engelsen naar India voeren kon het bier dat ze meenamen niet gekoeld worden. Om het toch goed te bewaren, werd er een flinke portie hop aan het bier toegevoegd om de houdbaarheid te verbeteren. Deze stijl heeft weer een herleving gehad en anno nu wordt er veel aroma-hop bij toegevoegd om exotische smaken en aroma’s in het bier te krijgen. Zo kan je het bier super fruitig laten smaken, terwijl er geen fruit in zit.

 

Dit bier is afgevuld op blik. Terwijl blik in Nederland een negatief imago heeft, is het beter voor de bier kwaliteit. Blik laat namelijk geen (zon)licht en lucht door waardoor het bier langer vers en super smaakvol blijft.