TERUG

Bockbier saai? Met deze 5 bockbieren stel je je mening bij!

26 oktober 2021

Bockbier, je kent het wel – van die zoete bruine speciaalbieren waar je vader elk jaar weer mee op de proppen komt. Maar wist je dat bockbier ook interessant kan zijn? Aan al dat zoete gedoe hebben de craftbrouwers van Nederland een broertje dood zo lijkt het in een rondgang langs 5 trotse bockbier brouwende brouwerijen.

Blackbock – vandeStreek

“Weg met de zoete bocken” roepen deze brouwers graag en roepen daarbij iedereen op om de Blackbock te drinken – een bockbier wat zoete caramellerigheid achter zich laat en een vleugje porter/ stout aan dit oh zo lekkere herfstbier toevoegt. www.vandestreekbier.nl

Bock Bruléé – Two chefs brewing

Gelukkig mogen we weer op stap want dit bier wordt door de twee voormalige chefs uit Amsterdam alleen op fust afgevuld. Maar als je hem op de taplijst ziet staan moet je snel zijn – hij vliegt werkelijk waar van tap omdat het de perfecte balans is tussen zoet, bitter en natuurlijk romigheid! www.twochefsbrewing.com

All the leaves are brown – X-brewing

Een bockbier met dragon – hoe komt je er op? Deze gouden greep komt uit de hand van Eva ten Haaf, eigenaar en brouwer bij X-brewing. Na het succes vol afronden van hun crowdfunding campagne staat deze brouwerij overigens in de startblokken om een eigen brouwerij in katwijk te openen. Kun je dit bier nou niet vinden in je lokale slijter? Check dan het meedrinkpakket van de genieale podcast Fuck Wijn eens – daar zit hij namelijk in. www.beerwulf.com/fuckwijn

Avondrood – Stadsbrouwhuis Broer & Zus

Één van de mooiste dingen aan bockbier is de robijnrode kleur en niets verwoord dat mooier dan het woord ‘avondrood’. Een redelijk traditioneel gebrouwen bockbier maar met flinke invloeden van de hop. Het leuke aan Broer en Zus is dat je ze kan bezoeken er wordt in het proeflokaal namelijk gebrouwen.  www.stadsbrouwhuisbroerenzus.nl

Cinnamon Weizenbock Te Drinken? – Bax bier

In het hoge Noorden hebben ze best even moeten denken hoe ze het bockbier dit jaar zouden noemen. De naam is in ieder geval smaakvoller gekozen dan die van voorganger “Oma’s pruim”. Dit jaar zijn ze bij Bax dus aan de slag gegaan met Kaneel en dat werkt verrassend goed! https://www.baxbier.com/