TERUG

Beste en Lekkerste Milk Stout

12 april 2016

Afgelopen weekend hebben we op het fantastische bierfestival in Groningen de 1e prijs gewonnen met Cappuccino, onze Milkstout versie van Dark Roast, onze koffiestout. Speciaal voor het festival hadden we een beperkte hoeveelheid van deze special gemaakt.

Het toffe aan deze wedstrijd is dat zowel een vakjury als consumenten hun stem krijgen en juist voor die laatste groep brouwen wij natuurlijk!

Bij Dark Roast Cappuccino voegen we lactose (melksuiker) toe na het brouwen. Lactose vergist niet en dus geeft het een mooie ronde, lichtzoete en volle smaak aan het bier. Begonnen als een experiment kwamen we erachter dat de lactose de smaken in dit bier prachtig samenbrengt en afrond. We zijn er trots op dat jury en consumenten dat hebben weten te proeven en waarderen!

20160412_155828

De tweede prijs ging naar onze vrienden van het Uiltje en de derde prijs naar D’olle grieze milk stout die door alle Groningse brouwers is gebrouwen en bedacht.
Uiteraard was Dark Roast – Cappuccino special edition binnen no-time uitverkocht – volgend jaar nemen we weer wat fusten mee voor jullie dorstige kelen!