TERUG

5 Redenen om Blackbock te drinken

12 oktober 2021

Bockbier is die plakkerige zoete zooi die grote fabrieken ieder jaar weer een weekje eerder het bierschap inslingeren. Een gemiste kans voor een van de weinige in onze ogen échte Nederlandse bierstijlen/ tradities. Daarom brengen wij al jaren de Blackbock op de markt en ook dit jaar is hij weer erg smaakvol!

1. Blackbock is niet zoet

Zoete bocken zijn er er al genoeg op het schap en dus zoeken wij een totaal andere balans in ons bockbier. Natuurlijk zit er een volle tussenlaag van de mout in dit bier – dat past immers bij de stijl én het seizoen.  Daarbovenop voert niet de kristalsuiker maar juist de gebrandde smaak van de mout de boventoon, die de subtiele bitters aanwakkert.

2. Blackbock is nét wat doordrinkbaarder

Door de knalvolle smaak van het bier hebben we het alcoholpercentage wat lager gehouden. Met 6% zit blackbock aan de onderkant van het spectrum van wat je bockbier mag noemen. Het grote voordeel is dat je er gerust één meer kan pakken dan anders en dus langer kan genieten.

3. Blackbock heeft een nieuw label

Na jarenlang gesierd te zijn met een potloodtekening van de Utrechtse JanisdeMan heeft de Blackbock eindelijk een makeover gehad door Jamie Nee, de illustrator die al sinds jaar en dag al het artwork maakt voor vandeStreek bier. Dit jaar was Jamie niet alleen onze illustrator maar ook onze Hopboer in het klophop project – voglend jaar wellicht een hopbock dan?

4. Blackbock zit blik en niet in fles

Misschien heb je het al gezien in jouw bierwinkel of slijterij maar steeds meer bier zit in blik tegenwoordig. Blik is namelijk beter voor het bier – er komt geen licht bij, veel minder zuurstof en dus blijft het langer vers. En ja nou kun je wel beginnen over overjarige bock die opgelegd is, maar geloof ons niets is zo lekker als vers bier – zo uit de tank!

5. Blackbock komt van een craft brouwerij

vandeStreek bier is een trotse onafhankelijke brouwerij die zonder groot geld achter zich naam maakt vanuit het midden van het land. Craft brouwerijen hebben vaak lokale impact doordat ze werkgelegenheid bieden en allerlei lokale initiatieven en toeleveranciers ondersteunen. Ook hoeven ze niet van aandeelhouders te besparen op ingredienten, er wordt immers gebrouwen wat ze zelf lekker vinden!

Overtuigd? Bestel je Blackbock bij jouw favoriete bierwinkel, speciaalzaak, slijter, café óf in onze webshop!